Зеленський переконаний, що НАТО невдовзі налічуватиме 33 країни

Зеленський переконаний, що НАТО невдовзі налічуватиме 33 країни

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський переконаний, що невдовзі НАТО складатиметься з 33 членів, серед яких буде й Україна - заради безпеки і миру в Європі та світі. 

Про це він заявив під час спільної пресконференції учасників саміту країн Північної Європи та України у Гельсінкі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я вітаю громадян Фінляндії з приєданням до Альянсу. Це історичне досягнення, яке дозволяє прибрати непевність щодо безпеки. Я щиро бажаю Швеції завершити шлях до НАТО якомога швидше. Разом з вами НАТО складатиметься з 32 членів. А Україна стане 33-ім членом", - сказав Президент.

За його словами, в Україні розуміють, що поки триває російська агресія, немає можливості приєднатися до Альянсу. Але, на думку Президента, зараз "немає проблем і перешкод зробити політичне рішення щодо алгоритму нашого приєданння до НАТО". 

"Сьогодні ми обговорили, що маємо зробити на цьому шляху, зокрема на саміті у Вільнюсі. Йдеться про посилення Альянсу в цілому і його східного флангу", - зазначив Зеленський.

Читайте також: На саміті у Вільнюсі можуть оголосити про створення Ради Україна-НАТО

Він подякував країнам Північної Європи за допомогу і підтримку України у протидії російській агресії. 

"Дякую за вашу підтримку у нашій обороні проти російської окупації. Ми маємо навчити росію поважати міжнародно визнані кордони. Якщо ми це зробимо зараз, то ми це зробимо назавжди. І ми це дійсно зробимо", - сказав Президент. 

Крім того, він подякував країнам Північної Європи за підтримку української Формули миру, зокрема у питаннях справедливості за скоєні росією злочини. "Кожен злочинець з росії і сама держава-агресор мають понести відповідальність за цю війну. Ми маємо спільні цінності. Ми в Європі - від Києва до Рейк'явіка, від Гельсінкі до Лісабона - цінуємо мир і людське життя більше за все", - наголосив Зеленський. 

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський у середу прибув із візитом до Фінляндії, де взяв участь у саміті Україна – Північна Європа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-