На саміті у Вільнюсі можуть оголосити про створення Ради Україна-НАТО

На саміті у Вільнюсі можуть оголосити про створення Ради Україна-НАТО

Укрінформ
На літньому саміті НАТО у Вільнюсі можуть започаткувати новий формат - Раду Україна-НАТО, що дасть змогу кожному союзнику робити свій внесок у відносини.

Про це заявила віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина під час спілкування з журналістами, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Наразі є пропозиція щодо оголошення на саміті у Вільнюсі про створення Ради Україна-НАТО у форматі 32, а не 31+ 1, як передбачає Комісія Україна-НАТО, яку ми зараз маємо. Трансформація у формат Ради дозволить кожному союзнику робити свій внесок у наші відносини», - сказала урядовець.

Читайте також: Зеленський: Поки триває війна, Україна не буде в НАТО, але чекає на запрошення від Альянсу

Вона пояснила, що діяльність Ради має охоплювати різні секторальні напрямки, і завдяки цьому можна буде налагодити діалог на різних рівнях – послів, міністрів, керівників інших органів.

«Ми розглядаємо створення Ради як інструмент для підготовки, обговорення рішень до саміту Альянсу у Вашингтоні до 75-ї річниці створення НАТО», - зауважила віцепремʼєр-міністр.

Урядовець додала, що у межах саміту Україна також очікує на оголошення посилення підтримки у рамках комплексного пакета допомоги.

Читайте також: НАТО на саміті у Вільнюсі має надати Україні гарантії безпеки - Моравецький

Як повідомлялося, саміт НАТО відбудеться 11-12 липня у Вільнюсі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-