Єрмак зустрівся з українськими й іноземними журналістами

Єрмак зустрівся з українськими й іноземними журналістами

Фото
Укрінформ
Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак провів зустріч з представниками українських та іноземних ЗМІ.

У заході також узяв участь заступник керівника ОП Ігор Жовква, передає Укрінформ із посиланням на сайт глави держави.

Ключовою темою стало обговорення стратегічних безпекових питань, зокрема опрацювання з міжнародними партнерами умов вступу України в НАТО, проміжних безпекових гарантій, військово-технічної та гуманітарної підтримки нашої держави тощо.

За словами Єрмака, Україна очікує на чіткий сигнал від НАТО щодо підтримки її членства на Вільнюському саміті. Водночас він відзначив важливість надання нашій державі ефективних безпекових гарантій на весь період, що передуватиме повній інтеграції в Альянс.

«Ми бачимо можливість зробити ці гарантії реальними, і вони мають працювати до вступу України в НАТО. Також ми хочемо отримати політичний сигнал, який уже сьогодні чітко закріпить майбутнє України в НАТО, і зворотного шляху вже не буде. Буде тільки питання часу», – наголосив керівник ОП.

Він додав, що Україна докладає максимум зусиль, працюючи індивідуально з кожною країною та знаходячи відповідні аргументи, щоб розвіяти будь-які сумніви в безальтернативності приєднання нашої держави до Альянсу.

Як зазначається, важливою темою розмови було також подальше нарощування економічного тиску на росію. Нещодавно презентований групою Макфола-Єрмака санкційний План 2.0 передбачає комплекс заходів, реалізація яких дасть змогу посилити вплив на країну-агресора та зменшити її військовий потенціал. У цьому контексті передусім ідеться про залучення країн G7.

Керівник Офісу Президента також висловив сподівання на продовження діалогу з країнами Глобального півдня та їх долучення до реалізації української формули миру, запропонованої Президентом Володимиром Зеленським.

Читайте також: Україна в НАТО є найкращим способом швидше завершити війну - Єрмак

Також на зустрічі обговорили реалізацію зернової угоди. Окрему увагу приділили роботі влади з визволення українців, які перебувають у полоні.

«Найважливішою цінністю для нас є і завжди залишатиметься життя та здоров’я кожної людини. Цього непохитного принципу, неодноразово озвученого Президентом Зеленським, ми дотримуємося в усіх ключових питаннях. Зокрема, під час планування нашого контрнаступу, і в процесі роботи з повернення наших полонених, і в реалізації гуманітарної продовольчої програми для країн, що страждають від голоду», – наголосив керівник Офісу Президента.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-