Рада ухвалила закон про службу в органах місцевого самоврядування

Рада ухвалила закон про службу в органах місцевого самоврядування

Укрінформ
Верховна Рада ухвалила закон «Про службу в органах місцевого самоврядування».

Про це народний депутат від парламентської фракції “Голос” Ярослав Железняк повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ. Він уточнив, що за ухвалення законодавчого акта №6504 проголосували 263 народних депутатів.

Метою закону є встановлення нових правових та організаційних засад служби в органах місцевого самоврядування як професійної та політично неупередженої діяльності, удосконалення механізму реалізації громадянами України права рівного доступу до служби в органах місцевого самоврядування, уточнення класифікації посад в органах місцевого самоврядування, що дозволить покращити умови оплати праці посадових осіб місцевого самоврядування, а також приведення у відповідність до вимог бюджетного законодавства та нової системи адміністративно-територіального устрою.

Документ передбачає зміни, зокрема, щодо розмежування статусу службовців та виборних посадових осіб місцевого самоврядування.

Окрім того, законом закріплюється принцип політичної неупередженості службовців та збереження їх конституційного права на обрання.

Також передбачено упорядкування проведення відкритих конкурсів на посади, серед іншого – опублікування оголошення про конкурс та результатів його проведення через Єдиний портал вакансій публічної служби.

Планується оновити порядок формування конкурсної комісії, впровадити щорічне оцінювання результатів роботи службовців та їх професійний розвиток.

Читайте також: Українці зможуть обирати проєкти розвитку власних громад через «Дію»

Крім цього, буде запроваджено механізми кар'єрного просування службовців і кадровий резерв, встановлюються межі посадових окладів, а також дисциплінарна та матеріальна відповідальність службовців за свою діяльність.

Очікується, що реалізація закону матиме позитивний вплив на посадових осіб місцевого самоврядування, кандидатів на зайняття відповідних посад службовців місцевого самоврядування та працівників патронатної служби, оскільки визначить їх статус, удосконалить конкурсні процедури та процедури проходження служби, зміцнить стабільність служби в органах місцевого самоврядування, а також надасть керівникам служби дієві інструменти прийняття ефективних управлінських рішень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-