Для Китаю буде розумним приєднатися до мирного плану Зеленського - посол Британії

Для Китаю буде розумним приєднатися до мирного плану Зеленського - посол Британії

Укрінформ
Велика Британія спілкується з Китаєм через своє посольство та в ООН, аби Пекін приєднався до мирного плану Президента Володимира Зеленського.

Про це заявила посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс в інтерв’ю Радіо NV, повідомляє Укрінформ.

На її переконання, розмова Президента Володимира Зеленського із Сі Цзіньпіном є добрим фактором, тому що під час війни треба говорити з людьми, яких хочеться мати на своєму боці. Водночас посол Британії вважає, що у діях Китаю є багато такого, що викликає запитання.

Читайте також: В МЗС України не виключають посередництва Пекіна у припиненні війни

Дипломатка також зауважила, що Британія також спілкується з Пекіном напряму через посольство та опосередковано через ООН, нагадуючи Китаю, що він має певні міжнародні обовʼязки як постійний член Ради безпеки і що запрошення для Китаю відіграти свою роль як постійний член Радбезу, який підтримує Статут ООН, в силі.

Читайте також: Розмова, що відкриває можливості: Зеленський нарешті поговорив із Сі

«Подивимося, чи Китай справді почне щось робити. Мирний план Президента Зеленського обʼєднав навколо себе міжнародне співтовариство, отже розумним для Китаю буде також приєднатися до нього. Отже, давайте подивимося, чи вони це зроблять», - сказала Сіммонс.

Як повідомлялося, Президент України Володимир Зеленський 26 квітня провів годинну телефонну розмову з Головою КНР Сі Цзіньпіном.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-