Британія відіграє свою роль у питанні гарантій безпеки для України - Сіммонс

Британія відіграє свою роль у питанні гарантій безпеки для України - Сіммонс

Укрінформ
Велика Британія вважає надання Україні безпекових гарантій надважливим питанням і має намір відіграти свою роль у цьому процесі.

Про це заявила посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс в інтерв’ю Радіо NV, передає Укрінформ.

«Ми розуміємо, що це гібридна війна, яка має бути виграна військовим шляхом. Я справді вірю, що зрештою військовим шляхом вона і буде виграна. У фіналі все завершується політичними переговорами, але українці знають краще за всіх, що боротьба за звільнення територій має тривати», - сказала Сіммонс.

Водночас посол Британії зауважила, що боротьба з російською агресією не обмежується військовими діями - вона також стосується економіки України, її енергозабезпечення та здатності експортувати своє зерно та інші товари.

«Наша політика полягає в тому, щоб дивитися на це з усіх боків. Звісно, майбутня безпека України є частиною цієї розмови, і це буде розглянуто на саміті НАТО (у Вільнюсі – ред.). На посаді прем’єр-міністра Борис Джонсон висував пропозиції щодо того, як це можна зробити. Ця розмова триває і в нашому представництві в НАТО, і в уряді Ріші Сунака. Ми зіграємо свою роль, бо вважаємо це надважливим», - зазначила посол Британії.

Читайте також: Сіммонс про надання Україні F-16: Це не зволікання, йдеться про опанування складної техніки

Як повідомлялося, керівник Офісу Президента Андрій Єрмак упевнений, що Україна отримає гарантії безпеки на саміті НАТО, який відбудеться у липні цього року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-