Ірландія відповіла на закиди Кремля в «антиросійській пропаганді»: підтримка України непохитна

Ірландія відповіла на закиди Кремля в «антиросійській пропаганді»: підтримка України непохитна

Укрінформ
Уряд Ірландії заявив про підтримку України після звинувачень з боку російського посольства в Дубліні у «поширенні антиросійської пропаганди».

Про це повідомляє CNN, передає Укрінформ.

«Україна має право захищатися від цього нападу на її суверенітет і територіальну цілісність, відповідно до статті 51 Статуту ООН. Підтримка Ірландією України непохитна, і російська дезінформація на це не вплине», - йдеться у заяві ірландського МЗС.

Як зазначається, цього тижня міністр закордонних справ Ірландії Майкл Мартін висловив співчуття родині добровольця Фінбара Кефферкі, який загинув у боях за Україну.

Читайте також: В ірландському Кавані відкрили Український культурний центр

Натомість посольство рф в Ірландії заявило, що ірландський уряд і медіа нібито "несуть відповідальність" за смерть добровольця, звинувативши їх у "просуванні антиросійської пропаганди" та "введенні в оману" таких людей, як Кефферкі.

Як повідомляв Укрінформ, голова Об’єднаного комітету з питань міжнародних справ та оборони ірландського парламенту Чарлі Фланаган заявив про необхідність вислати з країни посла росії Юрія Філатова через його заяву про загибель в Україні добровольця Фінбара Кефферкі.

Фото: Google Maps

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-