Прем’єр Японії переконуватиме країни Африки відійти від нейтральності щодо агресії рф проти України

Прем’єр Японії переконуватиме країни Африки відійти від нейтральності щодо агресії рф проти України

Укрінформ
Прем’єр-міністр Японії Фуміо Кішіда цими вихідними розпочне тижневе турне країнами Африки, в ході якого, серед іншого, намагатиметься переконати країни Глобального Півдня відійти від нейтральності стосовно розв’язаної росією війни проти України.

Про це повідомляє NHK, передає Укрінформ.

Поїздка до Африки стане першою після вступу Кішіди на посаду в жовтні 2021 року і включатиме відвідання Єгипту, Гани, Кенії та Мозамбіку, групи держав, відомої як Глобальний Південь, чия роль у міжнародному житті останнім часом істотно зростає.

Африканське турне стане частиною зусиль Японії з активізації взаємодії промислово розвинутих країн із Глобальним Півднем напередодні травневого саміту «Великої сімки» в Хіросімі.

Читайте також: Посол Японії вважає неможливим мир, доки росія не вивела з України війська

Одним із ключових питань, які японський прем’єр планує обговорити з лідерами держав Африки, стане підтримання міжнародного порядку, вторгнення росії в Україну та все більш агресивну поведінку Китаю.

Кішіда намагатиметься підкреслити зв’язки Японії з Глобальним Півднем та, зокрема, переконати країни регіону відійти від нейтральності щодо розв’язаної росією війни проти України.

На зворотному шляху глава японського уряду відвідає Сінгапур.

Читайте також: Японія закликала Китай відігравати відповідальну роль у врегулюванні «кризи в Україні»

Крім того, сьогодні міністр закордонних справ Японії Йошімаса Хаяші розпочне візит до Латинської Америки, де відвідає Перу та Чилі й планує обговорити шляхи посилення співпраці з цими країнами.

Читайте також: Прем'єр Японії наголосив на необхідності й надалі підтримувати Україну

Як повідомляв Укрінформ, від початку обстрілів української енергосистеми з Японії в Україну доставлено 12 вантажів гуманітарної допомоги загальною вагою у понад 113 тонн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-