Посол Японії вважає неможливим мир, доки росія не вивела з України війська

Посол Японії вважає неможливим мир, доки росія не вивела з України війська

Укрінформ
Посол Японії в Україні Кунінорі Мацуда вважає, що неможливо встановити мир без чіткого заклику до росії про припинення вогню та виведення військ з території України.

Про це дипломат сказав у інтерв’ю Укрінформу.

«Я хотів би зробити кілька зауважень щодо «негайного перемир’я за будь-яку ціну… Якщо враховувати факт, що це є повномасштабна та одностороння загарбницька війна з боку росії, я вважаю, неможливо встановити мир без чіткого заклику до росії припинення вогню та виведення (військ – ред.)», - сказав Мацуда.

Він зазначив, що російська агресія проти України без перебільшення стане однією з головних тем під час саміту G7 у травні.

Читайте також: Японські партнери передали рятувальникам шість кранів-вантажівок

«Думаю, що (прем’єр-міністр Японії) Кішіда міцно триматиме єдність G7, скаже, що підтримуватиме Україну й надалі, і вкотре вимагатиме від росії негайно та безумовно вивести війська та забрати озброєння (з усієї території України – ред.). Зрештою він з іншими лідерами G7 заявлятиме світу про свою позицію з метою реалізації “справедливого та тривалого миру”, - спрогнозував посол Японії.

Як повідомлялося, 23 лютого міністр закордонних справ Японії Йошімаса Хаяші на засіданні ГА ООН назвав такий мир без повного виведення російських військ з усієї території України “несправедливим миром” .

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-