Японські партнери передали рятувальникам шість кранів-вантажівок

Японські партнери передали рятувальникам шість кранів-вантажівок

Фото
Укрінформ
У Київській області пройшла церемонія передачі гуманітарної допомоги для Державної служби України з надзвичайних ситуацій від Японського агентства міжнародного співробітництва “JICA”.

Рятувальникам японські партнери передали шість кранів-вантажівок, передає кореспондент Укрінформу.

“Японська сторона, і, зокрема, організація “JICA”, вже надали нам багато ресурсу... Я маю надію на подальше наше спілкування і взаємодію з японським урядом”, - сказав голова ДСНС Сергій Крук.

Окремо очільник українських рятувальників зазначив, що територія України надзвичайно замінована, і потрібно дуже багато років, щоб її очистити від вибухонебезпечних предметів.

“Але ми розуміємо, що нам цікавий результат (щодо цього — ред.), і він буде швидким. Ми розраховуємо, в тому числі, і на підтримку японської сторони — посольства, японського народу тощо”, - заявив Крук.

Читайте також: Фонд Говарда Баффета передав ДСНС пікапи, металодетектори і службових собак

Зі свого боку посол Японії в Україні Мацуда Кунінорі поінформував, що для того, щоб розпочати по-новому потужне життя в Україні, щоб повернулися люди, які її покинули, дуже важливо розмінувати нашу територію не тільки від вибухових речовин, а також і від фрагментів, які залишилися від вибухів якихось будівель.

За його словами, це - один з найважливіших процесів (в Україні — ред.).

“Ми розуміємо, що будуть потрібні навіть не роки, а десятиріччя, щоб закінчити всю діяльність, яка пов'язана з розмінуванням. Я хочу наголосити, що Японія буде підтримувати Україну ще багато років попереду - скільки знадобиться, щоб закінчити всю цю діяльність”, - уточнив дипломат.

Посол Японії в Україні також познайомив Крука з представниками приватного сектору, які працюють у сфері підготовки необхідного обладнання (щодо цього — ред.).

На Київщині японські партнери передали рятувальникам шість кранів-вантажівок / Фото: Павло Багмут, Укрінформ

“Я звертаюся до вас за допомогою, бо нам потрібно виробляти більше цього обладнання для України. Тому ми дуже сподіваємося на вашу підтримку і працю”, - сказав Кунінорі.

Після передачі гумдопомоги для ДСНС на Київщині присутнім показали, як працює ця техніка.

Як повідомлялося, фонд Говарда Баффета передав ДСНС ще дві машини механізованого розмінування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-