Україна є щитом, який боронить європейську цивілізацію - Резніков

Україна є щитом, який боронить європейську цивілізацію - Резніков

Укрінформ
Україна зараз є тією стіною, яка захищає європейську цивілізацію, тому в інтересах західних партнерів максимально забезпечити ЗСУ сучасними системами озброєння.

Про це міністр оборони Олексій Резніков заявив на пресконференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми їм (НАТО - ред.) кажемо, що навіть після перемоги росія не зміниться одразу... Це означає, що ми і є тим східним щитом європейської цивілізації, який продовжує боронити європейську цивілізацію. Ми і є та стіна, хто дивився відомий серіал («Гра престолів» - ред.), на якій ми стоїмо та тримаємо оборону й будемо тримати. Тому в інтересах НАТО максимально зробити так, що українські Збройні сили, український сектор безпеки та оборони був максимально оснащений системами сучасними, а не радянськими, щоб була можливість нас підтримувати запчастинами, озброєнням, боєприпасами», - сказав Резніков.

Читайте також: Резніков - про надання Україні зброї: Залишилися літаки та хіба що «Зірка смерті»

За його словами, українська влада пояснювала це партнерам з перших днів повномасштабного вторгнення, і нарешті вони зрозуміли, що чим швидше та якісніше озброять Україну, тим скоріше вдасться виконати основну місію НАТО- у випадку агресії дати відсіч.

Як повідомляв Укрінформ, 27 квітня Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Україна очікує на липневому саміті НАТО у Вільнюсі отримати відповідь на запитання, коли зможе стати членом Альянсу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-