Єрмак обговорив із радниками президентів семи країн ЄС гарантії безпеки для України

Єрмак обговорив із радниками президентів семи країн ЄС гарантії безпеки для України

Фото
Укрінформ
Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак провів зустріч у форматі відеоконференції із зовнішньополітичними радниками президентів Естонії, Латвії, Литви, Польщі, Чехії Словаччини й Румунії та обговорив питання гарантій безпеки для України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Офісу Президента.

Єрмак подякував співрозмовникам за всебічну допомогу, яку надають їхні держави Україні під час повномасштабного російського вторгнення, та відзначив важливість подальшого руху до єдності позицій країн НАТО щодо членства України в Альянсі у контексті майбутнього саміту у Вільнюсі.

«Про це говорить і формула миру Президента Зеленського, і наша офіційна позиція: наша принципова позиція – ми не бачимо альтернативи членству України в НАТО», – сказав Єрмак.

Він наголосив, що має бути ухвалене важливе рішення щодо надання Україні дієвих гарантій безпеки до моменту набуття нашою державою членства в Альянсі. Ці гарантії безпеки не можуть заміняти чи підміняти членство України в НАТО, а слугуватимуть гарантією безпеки нашої країни до повноцінного членства в Альянсі, яке є безальтернативним, підкреслили в ОП.

Також Єрмак відзначив важливість потужного політичного сигналу з боку НАТО щодо чіткого алгоритму наближення нашої країни до членства в Альянсі.

«Сьогодні завдяки вам, завдяки США та іншим партнерам, єдність, яку ви створили і яка зберігається, є потужною зброєю», – наголосив він.

Читайте також: Україна очікує у липні відповіді, коли зможе стати членом НАТО - Шмигаль

Представники Естонії, Латвії, Литви, Польщі, Словаччини, Чехії та Румунії вкотре засвідчили повну підтримку своїх країн України та її майбутнього повноцінного членства в НАТО та Європейському Союзі.

Як повідомляв Укрінформ, 20 квітня Президент Зеленський заявив, що Україна готується до саміту НАТО, який відбудеться у Вільнюсі, та очікує на політичне запрошення до Альянсу.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-