Україна має амбітний план щодо вступу в ЄС – Шмигаль

Україна має амбітний план щодо вступу в ЄС – Шмигаль

Укрінформ
Україна впевнена у своїй перемозі та має амбітний план за два роки повністю бути готовими до вступу в ЄС.

Про це йдеться у колонці Прем'єр-міністра Дениса Шмигаля для італійської газети Il Sole 24 Ore, переклад якої оприлюднено на Урядовому порталі, передає Укрінформ.

«Ми маємо амбітний план за два роки повністю бути готовими до вступу в ЄС. Впевнені, що переможемо у війні та звільнимо наші землі. Впевнені, що разом із нашими союзниками реалізуємо надзвичайну програму відновлення, яка принесе вигоду не лише Україні, але й Італії та всій Європі. The future starts today, not tomorrow», - написав Шмигаль.

Він зазначив, що росія завдала Україні безпрецедентних руйнувань, яких Європа не бачила з часів Другої світової війни. Ледь не третина нашої території забруднена мінами та снарядами. Десятки тисяч зруйнованих будинків, тисячі знищених лікарень та шкіл, на 50% пошкоджена енергосистема. російські бомби, ракети та снаряди стерли з лиця землі сотні міст і сіл.

Світовий банк провів ретельний аналіз руйнувань на тих територіях, де зараз немає бойових дій та російської присутності. Цей аналіз визначив, що потреби на відбудову України вже складають 411 млрд доларів, але це не фінальний рахунок.

Читайте також: Італія сприятиме прискоренню початку перемовин про вступ України до ЄС - Мелоні

«Україна працює з партнерами над своїм Планом Маршалла. Після Другої світової війни такий план допоміг Європі та Італії відродитися. Відновлення України буде перемогою не лише для нас. Така програма може стати одним із ключових бустерів для європейської економіки у 2020-х роках», - підкреслив глава уряду.

Він звернув увагу на те, що Італія є третьою економікою Євросоюзу. Італійські компанії можуть відіграти одну з ключових ролей у Плані відбудови України. Вже зараз наша держава запрошує італійський бізнес до співпраці, адже реалізація Плану відбудови починається цього року.

Шмигаль запевнив утому, що уряд визначив декілька ключових секторів, які стануть основою для відновлення та трансформації економіки. Йдеться про військово-промисловий комплекс, енергетику, аграрний сектор, інфраструктуру та ІТ.

Як повідомляв Укрінформ, Прем'єр-міністр Денис Шмигаль прибув в Італію у середу, 26 квітня. У Римі він взяв участь у двосторонній конференції з питань відновлення України, провів зустріч з президентом, головою Ради міністрів Італійської Республіки та головами палат італійського парламенту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-