Італія сприятиме прискоренню початку перемовин про вступ України до ЄС - Мелоні

Італія сприятиме прискоренню початку перемовин про вступ України до ЄС - Мелоні

Укрінформ
Італія допомагатиме Україні якнайшвидше виконати критерії, необхідні для повноцінного членства в Європейському Союзі і прискоренні процесу початку перемовин про приєднання до євроспільноти.

Про це заявила Голова Ради Міністрів Італійської Республіки Джорджіа Мелоні на спільному з Прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем у Римі, повідомляє кореспондент Укрінформу

«Ми віримо, що майбутнє України з нами, що Україна все більше буде приєднуватися до нашої європейської сім’ї. Ми будемо допомагати робити все, що від нас залежить, щоб прискорити процес вступу. Ми бачимо величезні зусилля, яких докладає уряд в Києві попри війну, задля того, щоб якомога швидше наблизитися до цілей, які ставить Європейська комісія у процесі приєднання. Ми будемо сприяти пришвидшенню перемовин у рамках процесу приєднання до ЄС», - сказала Мелоні.

Читайте також: Шмигаль зустрівся з президентом Італії

Вона зазначила, що це стосується політичної підтримки, однак, як засвідчила конференція, Італія також буде підтримувати приватний сектор, сприяти співпраці між підприємствами.

Як повідомила за результатами зустрічі українського прем'єра Дениса Шмигаля та президента Італії Сержіо Матарелли агенція ANSA, італійська сторона переконана, що мир за підсумками війни обов’язково має бути справедливим для України.

«Італія висловлює своє рішуче переконання у необхідності приєднання України до ЄС в найкоротші терміни, і ми цінуємо відданість її уряду шляху впровадження реформ", - сказав італійський президент.

Матарелла зазначив, що Італія налаштована повною мірою підтримувати Україну у всіх галузях та стільки, скільки це буде необхідно.

"Захист незалежності, свободи та територіальної цілісності України – це фундаментальна цінність для усіх країн світу, що виступають за свободу народів та свободу особистості. Ми усі хочемо миру, але це має бути справедливий мир, з повагою до територіальної цілісності України", – зазначив президент Італії.

Як повідомлялося, у Римі 26 квітня проходить двостороння конференція з відбудови України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-