Вихід з конфлікту з рф можливий лише на умовах України – прем’єрка Італії

Вихід з конфлікту з рф можливий лише на умовах України – прем’єрка Італії

Укрінформ
Тема захоплення українських територій росією ніколи не може бути обміняна на слово «мир», вихід з конфлікту з рф можливий лише на умовах України.

Про це заявила Голова Ради міністрів Італійської Республіки Джорджа Мелоні у виступі на двосторонній конференції в Римі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Мелоні зазначила, що Італія не могла зробити іншого вибору, ніж бути поряд з Україною в її боротьбі за свободу, територіальну цілісність і за солідарність Європи.

«Український народ бореться також за нас. Український народ своєю боротьбою не наближає конфлікт, він його віддаляє. Та підтримка, яку ми надаємо, це підтримка, яку ми маємо надавати», - сказала прем’єр-міністр Італії.

За її словами, вона хоче надіслати сьогодні з Рима міжнародній спільноті один посил: майбутнє України може бути лише мирним і вільним, інших варіантів немає, Італія хоче зробити внесок у досягнення цієї мети не лише допомагаючи Україні захищатися і надаючи політичну підтримку,

« Коли ми говоримо про якісь майбутні перемовини щодо завершення цього конфлікту, тема захоплення (українських територій росією – ред.) ніколи не може бути обміняна на слово «мир». Тобто ми можемо вийти з цього конфлікту лише на умовах України і тих ініціатив (Президента Зеленського - ред.) , які ми зараз просуваємо вперед», - зазначила Мелоні.

Читайте також: росія не прагне миру і не змінила намірів щодо України – Шмигаль

Як повідомлялося, у Римі 26 квітня проходить двостороння конференція з відбудови України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-