росія не прагне миру і не змінила намірів щодо України – Шмигаль

росія не прагне миру і не змінила намірів щодо України – Шмигаль

Укрінформ
російська федерація досі не прагне миру і свої плани щодо України навіть через понад рік повномасштабного вторгнення не змінила.

Про це прем’єр-міністр Денис Шмигаль сказав під час спільної з головою Ради міністрів Італійської Республіки Джорджею Мелоні заяви для преси у Римі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Хочу наголосити, що росія розпочала цю війну проти України, аби знищити нашу державу. росія не шукає миру і більш ніж через рік після вторгнення не змінила своїх цілей. Для того, щоб відновити стійкий мир та справедливість у Європі, Україна повинна звільнити всі свої окуповані території», – сказав Шмигаль.

Він зазначив, що у Римі вже обговорив із керівництвом Італії актуальні напрями співпраці, зокрема у фінансовій, оборонній та санкційній сферах, реалізацію Формули миру Президента Володимира Зеленського та плани відновлення нашої держави, а також підтримку Італією європейської інтеграції, а в майбутньому – і вступу України в НАТО.

Читайте також: Італія сприятиме прискоренню початку перемовин про вступ України до ЄС - Мелоні

Глава уряду подякував Італії за участь у двосторонній конференції з питань відновлення України. Він переконаний в тому, що цей захід матиме надзвичайно важливе значення для нашої держави.

«Під час візиту української делегації між Україною та Італією буде підписано цілу низку меморандумів та угод, які посилять наші відносини та співпрацю», – додав прем'єр.

Як повідомляв Укрінформ, Шмигаль прибув в Італію у середу, 26 квітня. У Римі він бере участь у двосторонній конференції з питань відновлення України і представить її підсумки разом із прем'єр-міністром Італії Джорджею Мелоні.

Читайте також: Мелоні: Вкладати кошти в Україну сьогодні – це не ризик, а інвестиція

Плануються зустрічі глави українського уряду з президентом і міністром оборони Італії, а також із головами палат італійського парламенту.

Очікується також, що Папа Римський Франциск прийме Шмигаля 27 квітня, напередодні апостольського візиту понтифіка до Угорщини.

Фото: Telegram / Денис Шмигаль

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-