Гроссі розповів Зеленському про медичну програму МАГАТЕ для українських АЕС

Гроссі розповів Зеленському про медичну програму МАГАТЕ для українських АЕС

Укрінформ
Генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі в ході розмови із Президентом України Володимиром Зеленським у середу розповів про програму медичної допомоги для персоналу на усіх українських АЕС.

Про це Гроссі повідомив у Твіттері, передає Укрінформ.

«Мав честь поспілкуватися із Президентом України Володимиром Зеленським у 37-мі роковини аварії на Чорнобильській АЕС і розповісти йому про програму медичної допомоги МАГАТЕ для персоналу на всіх українських атомних електростанціях. Ми продовжуємо наші зусилля щодо захисту Запорізької АЕС», - написав Гроссі.

Володимир Зеленський заявив про необхідність повернення українського контролю над ЗАЕС.

“У річницю трагедії на ЧАЕС провів телефонну розмову з директором МАГАТЕ Рафаелем Гроссі. Наголосив: лише повернення Україні повного контролю над ЗАЕС убезпечить світ від нової катастрофи”, - зазначив Зеленський у Твіттері.

Читайте також: МАГАТЕ оприлюднило звіт щодо ситуації на Запорізькій АЕС

Як повідомлялося, аварія на четвертому блоці Чорнобильської АЕС сталася 26 квітня 1986 року. До виконання робіт, пов’язаних з усуненням самої аварії та її наслідків, були залучені понад 600 тисяч громадян.

Президент Володимир Зеленський у 37-і роковини трагедії на Чорнобильській атомній електростанції вшанував пам'ять ліквідаторів, загиблих унаслідок аварії на АЕС.

Фото: Гроссі/Твіттер

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-