ВАКС призначив до розгляду по суті справу підозрюваного у хабарництві депутата Кузьміних

ВАКС призначив до розгляду по суті справу підозрюваного у хабарництві депутата Кузьміних

Укрінформ
Вищий антикорупційний суд 5 травня розпочне розгляд по суті справи народного депутата від партії “Слуга народу” Сергія Кузьміних, якого обвинувачують в отриманні ₴558 тисяч неправомірної вигоди за постачання медобладнання.

Про це повідомила Спеціалізована антикорупційна прокуратура у Телеграмі, передає Укрінформ.

“Колегія суддів ВАКС завершила підготовчий розгляд у справі стосовно народного депутата України IX скликання, обвинуваченого в одержанні неправомірної вигоди у розмірі 558 тис. грн за забезпечення перемоги у низці тендерів із закупівлі медичного обладнання коштом бюджету. Засідання з розгляду справи по суті заплановано на 05.05.2023”, - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, 28 січня 2022 року народного депутата Сергія Кузьміних викрили «на гарячому», одразу після передачі йому 558 тис. гривень.

У ході досудового розслідування встановлено, що депутат одержав хабар за вплив на забезпечення перемоги у низці тендерів із закупівлі обладнання коштом бюджету, що проводило КП «Лікарня № 2 ім. Павлусенка» Житомирської міської ради.

Читайте також: ВАКС призначив Труханову заставу у понад 30 мільйонів - Центр протидії корупції

31 січня 2022 року генпрокурор підписала повідомлення про підозру вказаному народному депутату.

15 липня 2022 року прокурори САП та детективи НАБУ завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні та відкрили матеріали стороні захисту для ознайомлення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-