Білий дім відповів на заклики окремих республіканців скоротити підтримку України

Білий дім відповів на заклики окремих республіканців скоротити підтримку України

Укрінформ
Підтримка України, так само як захист цінностей свободи по всьому світу, напряму відповідають інтересам національної безпеки США, тож нинішня адміністрація Білого дому, як і всі попередні, продовжать приділяти цьому безпосередню увагу.

З такою заявою виступив у понеділок у Вашингтоні радник президента США з питань нацбезпеки Джейк Салліван, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Я чув голоси, які стверджували, зокрема, що ми не повинні підтримувати Україну, а маємо зосереджувати свою увагу на тому, що відбувається вдома», - зауважив Салліван у відповідь прокоментувати заяви окремих республіканців з цього приводу.

Читайте також: Єрмак обговорив із радником Байдена надання безпекової допомоги Україні

Він підкреслив, що президенти, які представляли як Демократичну, так і Республіканську партії впродовж десятиліть докладали зусиль як на одному, так і на іншому напрямах.

«Ми можемо дбати про наших людей всередині країни та робити далекосяжні інвестиції в наш середній клас, щоби мати добре оплачувану роботу на майбутні роки й десятиліття, а також відстоювати цінності в усьому світі, які ми поважаємо, в тому числі цінності свободи та свободу народу України»,- підкреслив представник Білого дому.

Читайте також: Обіцяні партнерами системи ППО вже у дорозі до своїх майбутніх позицій - Повітряні сили

Він зауважив, що тут йдеться не про щось абстрактне, а про конкретні кроки. Адже за рік після початку повномасштабної агресії рф США не лише мобілізували міжнародну коаліцію для захисту України, але також зробили «історичні інвестиції» в чисту енергетику, інфраструктуру, технології США, що лише посилило середній клас.

«Сполучені Штати мають суттєві зобов’язання по всьому світу, які безпосередньо стосуються нашої національної безпеки та добробуту людей у цій країні. І ми виконаємо ці зобов’язання»,- підкреслив Салліван.

Читайте також: США вітають будь-яку підтримку України від усіх країн – Білий дім

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня група з 19 республіканців правого толку оприлюднила офіційного листа Байдену, у якому виклала проросійські наративи та закликала американський уряд припинити військову допомогу Україні. Вони аргументували свою позицію тим, що уряду слід зосередитися на розв’язанні внутрішніх проблем США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-