Формат трибуналу щодо росії має передбачати покарання її лідерів – прем’єрка Естонії

Формат трибуналу щодо росії має передбачати покарання її лідерів – прем’єрка Естонії

Укрінформ
Формат міжнародного трибуналу щодо росії має передбачати притягнення до відповідальності її лідерів, які ухвалили рішення про початок війни проти України.

На цьому наголосила Прем’єр-міністр Естонії Кая Каллас у Житомирі під час спільного брифінгу для журналістів із Президентом України Володимиром Зеленським, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми підтримуємо міжнародний трибунал із розслідування злочину агресії. Воєнні злочини можуть розглядатися Міжнародним кримінальним судом і судами в Україні, бо тут їх скоювали. Якщо ж говорити про злочин агресії, то це злочин лідерів. Я юрист за освітою і можу сказати, що будь-який гібридний трибунал дозволить путіну, лаврову та іншим уникнути відповідальності. Злочин агресії – це злочин, який скоюють лідери і саме їх треба притягнути до відповідальності», - зазначила Каллас.

За її словами, помилково вже вважати перемогою ордер Міжнародного кримінального суду на арешт путіна за депортацію дітей. Має відбутися міжнародний трибунал у дуже чіткому форматі, який дозволить притягнути до відповідальності лідерів росії – тих, хто ухвалив рішення атакувати Україну. Каллас акцентувала, що «без притягнення до відповідальності лідерів не буде жодних перемог».

Вона додала, що не може бути буде безкарності та імунітету за злочини росіян, адже злочини без покарання заохочуватимуть нові звірства.

Читайте також: Стефанчук закликав Кіпр долучитися до створення спеціального трибуналу над рф

Як повідомляв Укрінформ, судді Міжнародного кримінального суду (МКС) видали ордери на арешт президента росії володимира путіна та російської дитячої омбудсменки марії львової-бєлової.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-