Стефанчук закликав Кіпр долучитися до створення спеціального трибуналу над рф

Стефанчук закликав Кіпр долучитися до створення спеціального трибуналу над рф

Фото
Укрінформ
Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук зустрівся із президентом Палати представників Республіки Кіпр Аннітою Дімітріу та закликав її країну долучитися до створення спеціального трибуналу щодо злочину агресії російської федерації проти України.

Як передає Укрінформ, про це Стефанчук написав у Фейсбуці.

Також він запросив колегу відвідати Україну. Стефанчук впевнений, що це сприятиме активізації міжпарламентського діалогу між країнами. “Закликав парламент Кіпру визнати сьогоднішні російські злочини проти українців та Голодомор 1932-33 років геноцидом українського народу”, - додав Стефанчук.

Окрім того, Голова ВРУ зупинився на питанні санкцій проти російської федерації. Особливо - проти російської ядерної енергетики та “росатому”. Окремо він обговорив питання справедливості.

Читайте також: Стефанчук візьме участь у саміті голів парламентів країн-членів та кандидатів на членство в ЄС

“Дуже важлива не тільки перемога на полі бою, але й притягнення рф до відповідальності за скоєні злочини в Україні. Закликав Кіпр долучитися до створення спеціального трибуналу щодо злочину агресії рф проти України. І наостанок: європейська інтеграція України”, - підкреслив Стефанчук.

Голова ВР почув від колеги слова підтримки вступу України до Європейського Союзу. А також те, що Україна має друзів та партнерів.

Як повідомляв Укрінформ, голова Верховної Ради Руслан Стефанчук прибув до Праги для участі у Конференції спікерів парламентів Європейського Союзу.

Фото: Руслан Стефанчук, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-