Стефанчук візьме участь у саміті голів парламентів країн-членів та кандидатів на членство в ЄС

Стефанчук візьме участь у саміті голів парламентів країн-членів та кандидатів на членство в ЄС

Укрінформ
Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук візьме участь у саміті голів парламентів країн-членів Європейського Сюзу та країн-кандидатів на членство в ЄС, який відбудеться наступного тижня в Празі (Чехія).

Про це спікер українського парламенту розповів в інтерв’ю Укрінформу.

"Наступного тижня будемо брати участь у саміті голів парламентів країн Євросоюзу, а також країн-кандидатів на вступ до ЄС, де окремо обговорюватиметься питання України. Я переконаний, що наша участь у цьому саміті буде дуже активною. Хочемо, щоб на рівні парламентів світу було підтверджено, що український парламент має дуже високий рівень виконання зобов’язань щодо майбутнього Української держави в Євросоюзі", – сказав він. За словами Стефанчука, ключове питання саміту – синхронізація дій.

Читайте також: Влада прагне почати переговори про членство України в ЄС до кінця року – Стефанчук

Голова ВР зауважив, що рішення щодо членства України в Євросоюзі та НАТО ухвалюватиметься парламентами країн-членів відповідних організацій, тому, на його переконання, парламентська дипломатія є надзвичайно важливою. "Я їду на саміт за підтримкою цих двох шляхів Української держави. Мені дуже важливо приїхати звідти з впевненістю у тому, що парламентська спільнота підтримує як європейські, так і євроатлантичні прагнення України", – додав він.

У цьому контексті Стефанчук поінформував, що в межах поїздки до Праги планує провести близько 20 двосторонніх зустрічей, зокрема зі спікерами європейських парламентів, під час яких першочергово обговорюватиметься питання інтеграції України до ЄС та НАТО.

Водночас спікер українського парламенту розповів, що на порядку денному візиту також будуть такі питання: підтримка Української держави на парламентському рівні, щоб парламентарії тиснули на свої уряди з метою надання швидкої та вчасної допомоги; створення спеціального трибуналу для російської федерації; визнання Голодомору 1932-1933 років геноцидом українського народу; підтримка Формули миру, запропонованої Президентом Володимиром Зеленським; повернення депортованих українських дітей додому.

Читайте також: Стефанчук вважає, що питання парламентських виборів зараз не на часі

"Кожне з цих питань окремо обговорюватиметься з кожним спікером. Я також буду запрошувати колег в Україну, тому що спікери, які приїжджають в Україну, повертаються в свої країни зовсім іншими людьми. Ми це спостерігали не один раз. Наша країна відкрита. Ми чекаємо всіх", – підсумував Стефанчук.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський 28 лютого 2022 року підписав заявку на членство України в Європейському Союзі.

23 червня минулого року глави держав та урядів Євросоюзу ухвалили рішення щодо надання Україні статусу країни-кандидата на входження до ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-