Україна в ОБСЄ: Настав час визнати, що хорошої росії в найближчому майбутньому не буде

Україна в ОБСЄ: Настав час визнати, що хорошої росії в найближчому майбутньому не буде

Укрінформ
Щоденні терористичні атаки росії на мирні українські міста засвідчують необхідність визнання того факту, що сьогоднішня росія під керівництво путіна є європейським варіантом терористичної організації-квазідержави "Ісламська держава Іраку та Леванту" (ІДІЛ).

Про це заявив постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євгеній Цимбалюк під час засідання Постійної ради ОБСЄ, передає кореспондент Укрінформу.

"Для розробки ефективної стратегії щодо москви настав час визнати, що хорошої росії в найближчому майбутньому не буде. Ані для ділових контактів і політичних візитів, ані для співпраці в рамках міжнародних організацій. Включно з ОБСЄ", - сказав він.

Український постпред вказав на те, що "злочинний послужний список" кремля продовжує зростати з кожним днем, з появою все нових і нових повідомлень про вчинені росіянами жахливі злочини в Україні.

Зокрема, він вказав на те, що всього через кілька днів після жахливого відео з обезголовленням українського військовополоненого надійшли нові шокуючі свідчення російських військових про злочини, скоєні в Соледарі та Бахмуті, в тому числі вбивства дітей і підлітків.

Цимбалюк наголосив на загрозі, яку росія несе для людей на окупованих територіях, та підкреслив, що "будь-які компроміси з росією не означатимуть нічого іншого, окрім нових смертей українців, у тому числі неповнолітніх". "Єдиною надією для тих, хто перебуває на окупованих територіях, є звільнення всіх українських територій", - додав він.

За словами українського постпреда, "росіяни своїми діями доводять, що для них немає нічого святого". На цьому тлі він розповів про обстріл російськими терористами Слов'янська у Страсну п'ятницю, 14 квітня, ракетами С-300, у результаті чого було пошкоджено та зруйновано понад 50 житлових будинків і вбито 15 людей, ще 20 поранено. Цимбалюк також зацитував слова мами про останні хвилини зі своїм дворічним сином, який загинув під час цього обстрілу, та запитав:" Чи може хтось дати пораду цій матері, як не "спровокувати" російських терористів нападати на українські родини?".

Очільник української місії в ОБСЄ також навів інший приклад, коли на Великдень росіяни випустили 25 ракет С-300 по мирних містах Запоріжжя, Комишуваха Запорізької області та Снігурівка Миколаївської області. "У Комишувасі вони зруйнували церкву. Зробили це вночі, коли люди мали бути в храмі на святкуванні Христового Воскресіння. Судячи з усього, напад був спланований так, щоб завдати якомога більше жертв. Ось так росія ходить з Богом і поважає його заповідь "не вбивай", - сказав він.

Цимбалюк також вказав на те, що поки деякі міжнародні чиновники все ще лицемірно борються за участь російських спортсменів у змаганнях, український спортивний лікар Володимир Дудка втратив свою сім'ю, дружину і доньку, минулої суботи, якраз напередодні Великодня, через обстріл Херсона російськими військами.

"Терористичні атаки тривають щодня. 18 квітня росіяни обстріляли ринок у місті Українськ Донецької області – вісім осіб отримали поранення, а також центр Херсона – одна людина загинула і дев'ять отримали поранення. Того ж дня Слов'янськ знову був обстріляний ракетами С-300. Вчора Запорізька та Одеська області зазнали атаки іранських безпілотників", - розповів український посол.

Він наголосив, що "настав час для жорсткої правди – ця росія під керівництвом президента путіна є європейським ІДІЛ".

"Ідеологія цієї держави базується на суміші збоченої історії, інструменталізованої церкви та кримінальної безкарності. Настав час визнати, що ця росія ніколи не буде партнером для ОБСЄ, а є загрозою для країн-учасниць ОБСЄ і для власного народу. Нещодавній вирок Володимиру Кара-Мурзі є промовистим прикладом у цьому відношенні", - додав Цимбалюк.

Читайте також: Україна розповіла в ОБСЄ про звірство росіян із відрізанням голови

Як повідомляв Укрінформ, 13 жовтня 2022 року Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію щодо визнання російського режиму терористичним.

23 листопада 2022 року Європейський парламент більшістю голосів ухвалив резолюцію про визнання російської федерації державою-спонсором тероризму.

24 листопада 2022 року Парламентська асамблея НАТО закликала створити спеціальний Міжнародний трибунал щодо агресії російської федерації проти України та визнала рф державою-терористом.

Адміністрація США також працює з американським Конгресом над альтернативною формою законопроєкту, який дозволить визнати росію державою-терористом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-