Україна розповіла в ОБСЄ про звірство росіян із відрізанням голови

Україна розповіла в ОБСЄ про звірство росіян із відрізанням голови

Укрінформ
Делегація України в ОБСЄ поінформувала країни-учасниці про вчинене російськими військовими звірство з відрізанням голови полоненому українському військовому.

Як передає власний кореспондент Укрінформу, це відбулося під час засідання Постійної ради ОБСЄ у середу у Відні.

«Характер злочинів, скоєних російськими військовими, багато говорить про справжні цілі москви. Відео відрізання голови українським солдатам, опубліковане вчора, посеред Страсного тижня, в російських соціальних мережах, є черговим свідченням морального банкрутства кремлівського режиму. Повторюся: росіяни просто відрізали ножем голову українському солдату. Холоднокровно», - заявив у своєму виступі Постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євгеній Цимбалюк.

Він наголосив, що це – «не поодинокий випадок».

«Про це варто пам'ятати, перш ніж наступного разу потиснути руку російським дипломатам», - додав очільник української місії в ОБСЄ.

Цимбалюк відзначив необхідність покарання кожного російського воєнного злочинця.

Читайте також: Зеленський – про страту українського воїна: Це відео росії, якою вона є

Як повідомляв Укрінформ, в інтернеті з’явилися два відео з нібито обезголовленням українських захисників.

За інформацією CNN, “на відео, ймовірно, зображені окремі події. Одне з них могло бути записане нещодавно, а інше - судячи з кількості зелені - певно, було зняте влітку”.

Перше відео було опубліковане на проросійському каналі у соцмережах 8 квітня. Воно було навмисно зняте «вагнерівцями» і показує два обезголовлені тіла українських військових, які лежать на землі поруч з пошкодженим військовим автомобілем. Видається, що в обох мертвих військових також відтяті руки. російські акаунти стверджують, що відео було зняте поблизу Бахмута.

Друге відео, яке з’явилося у Твіттері і було навмисно сильно розмите, ймовірно, було записане влітку, з огляду на кількість рослин у кадрі. «На ньому намагаються показати російського бійця, який використовує ніж, аби відтяти голову українського військового. Голос на початку відео наводить на думку, що жертва могла бути досі живою, коли розпочалося насильство», - наголошує CNN.

Служба безпеки України розпочала досудове розслідування щодо відео того, як російські загарбники відрізають голову українському полоненому.

Голова СБУ Василь Малюк запевнив, що цих російських нелюдів буде знайдено і покарано.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-