Страта військовополоненого є свідченням нелюдської природи рф – речниця Єврокомісії

Страта військовополоненого є свідченням нелюдської природи рф – речниця Єврокомісії

Укрінформ
Страта українського військовополоненого російськими військовими, якщо відео злочину, що поширене у соціальних мережах, буде підтверджено, є ще одним свідченням нелюдської природи російської агресії проти України, тож всі загарбники, винні у воєнних злочинах, будуть притягнуті до відповідальності.

Про це сьогодні у Брюсселі під час брифінгу для преси заявила речниця Європейської Комісії Набіла Масралі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«На цей час ми не маємо підтверджень щодо достовірності відео. Але, якщо вона буде підтверджена, це буде ще одним жорстоким нагадуванням про нелюдську природу російської агресії. Вбивство військовополонених є дуже серйозним порушенням Женевської конвенції, ще раз демонструє повну неповагу з боку росії до міжнародного законодавства, і, зокрема, до міжнародного гуманітарного права», - сказала речниця Єврокомісії.

Вона наголосила, що росія має дотримуватися власних зобов’язань відповідно до міжнародного гуманітарного права, та забезпечити гуманне поводження із військовополоненими, та за всіх обставин, у відповідності до Женевських конвенцій, не піддавати небезпеці їх життя.

«Я хочу знову підтвердити рішуче зобов’язання з боку ЄС притягнути до відповідальності всіх винних у воєнних злочинах, що були скоєні у зв’язку з агресивною війною росії проти України», - зазначила Масралі.

Читайте також: Відео зі стратою полоненого мало налякати, але вийшло навпаки – посол Британії

Як повідомляв Укрінформ, в інтернеті з’явилися два відео страти українських захисників. Служба безпеки України розпочала досудове розслідування щодо відео того, як російські загарбники відрізають голову українському полоненому. Правоохоронні органи України вживають заходів для встановлення осіб, які вчинили цей страшний злочин.

Міністерство закордонних справ України звернулося до прокурора Міжнародного кримінального суду з вимогою невідкладної уваги до факту страти українського полоненого російськими військовими в контексті розслідування воєнних злочинів та злочинів проти людяності, що скоєні в Україні російськими загарбниками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-