Рада закликала країни НАТО прискорити вступ України до Альянсу

Рада закликала країни НАТО прискорити вступ України до Альянсу

Укрінформ
Верховна Рада звертається до держав-членів Організації Північноатлантичного договору (НАТО) та Парламентської асамблеї НАТО щодо прискорення вступу України в Альянсі.

Про це в Телеграмі повідомив народний депутат із парламентської фракції "Голос" Ярослав Железняк, передає Укрінформ.

Він уточнив, що за відповідну постанову №9192 проголосували 352 депутати.

Згідно з текстом звернення, український парламент звертається з проханням до держав-членів НАТО і надалі підтримувати політику "відкритих дверей" щодо України.

Верховна Рада також просить держави-члени НАТО та Парламентську асамблею НАТО підтримати обґрунтовану за нинішніх надзвичайних обставин потребу України у набутті членства в Альянсі.

Окрім того, ВРУ закликає парламенти держав-членів НАТО ухвалити відповідні рішення, підтвердивши свою провідну роль у підтримці приєднання України до Організації Північноатлантичного договору; звернутися до урядів, з якими Українська держава розпочала відповідний переговорний процес, із пропозицією щодо ухвалення заяв про підтримку євроатлантичних прагнень України; сприяти ухваленню під час весняної сесії ПА НАТО у Люксембурзі важливих рішень, спрямованих на наближення України до майбутнього членства в НАТО, схваливши відповідну Декларацію про підтримку України; закликати уряди своїх держав підтримати заявку України на членство в НАТО та розпочати планування процесу приєднання України до Організації Північноатлантичного договору.

Водночас український парламент звертається з проханням напередодні Вільнюського саміту НАТО посприяти формуванню в державах-членах Організації Північноатлантичного договору спільного бачення модальностей і часових меж вступу України до НАТО, а також уповноважити уряди своїх держав на вжиття всіх заходів для скликання у межах Вільнюського саміту НАТО засідання Комісії Україна – НАТО на рівні лідерів за участю Президента України Володимира Зеленського.

Читайте також: Столтенберг назвав дві передумови для членства України в НАТО

Як повідомляв Укрінформ, 30 вересня 2022 року Президент Володимир Зеленський, Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук та Прем'єр-міністр Денис Шмигаль підписали заявку України на вступ до НАТО у пришвидшеному порядку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-