МЗС Литви прагне конкретних кроків з інтеграції України в НАТО на саміті у Вільнюсі

МЗС Литви прагне конкретних кроків з інтеграції України в НАТО на саміті у Вільнюсі

Укрінформ
Заступник міністра закордонних справ Литви Мантас Адоменас заявив, що Вільнюський саміт НАТО буде успішним, якщо на ньому станеться явний поступ на політичному треку з інтеграції України до Альянсу.

Таку думку Адоменас висловив в інтерв’ю Укрінформу, яке незабаром буде опубліковано на сайті інформагентства.

«Саміт НАТО стане успішним, якщо на ньому буде явний поступ на політичному треку з інтеграції України до НАТО. При цьому зрозуміло, що зміст декларації, суть запланованих рішень все ще перебувають на стадії обговорення, тож говорити про це зарано. Але ми з нашими партнерами – до речі, їхнє коло розширюється – прагнемо того, щоб були зроблені конкретні кроки з інтеграції України до Альянсу», - сказав Адоменас.

Він додав, що зараз тривають переговори про те, щоб Україна була представлена на саміті на найвищому рівні.

Литовський дипломат вказав і на іншу важливу складову майбутнього саміту – зміцнення оборони східного флангу НАТО. «Ми бачимо позитивні зміни у Польщі, в інших сусідніх державах. Але турбує те, що ситуація в країнах Балтії така сама, як рік тому, перед початком повномасштабної війни в Україні. Отже, прогрес у цьому напрямку також дуже потрібен», - підкреслив Адоменас.

Читайте також: Литва підтримуватиме членство України в ЄС і НАТО аж до її вступу - Ландсбергіс

Як повідомляв Укрінформ, у четвер, 6 квітня, литовський парламент ухвалив резолюцію до літнього саміту НАТО у Вільнюсі, яка включає офіційне запрошення Україні приєднатися до Альянсу.

Саміт країн НАТО пройде у Вільнюсі 11-12 липня. Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг запросив Президента України Володимира Зеленського на цей саміт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-