Туреччина стурбована перспективою посилення боїв в Україні та закликає до переговорів – глава МЗС

Туреччина стурбована перспективою посилення боїв в Україні та закликає до переговорів – глава МЗС

Укрінформ
Туреччина стурбована тим, що Україна і росія готуються до серйозного наступу весною та закликає до досягнення тривалого миру шляхом якнайшвидшого забезпечення цілісності кордону та територій України.

Як повідомляє Укрінформ з посиланням на Bloomberg, про це сказав турецьким журналістам в постійному представництві Туреччини при НАТО міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу, який брав участь в зустрічі очільників МЗС країн НАТО.

“Обидві сторони готуються до серйозного наступу в найближчі весняні місяці. Ми також стурбовані цим і продовжуватимемо наші зусилля для досягнення тривалого миру шляхом якнайшвидшого забезпечення цілісності кордону та територіальної цілісності України за столом переговорів”, - сказав Чавушоглу.

Читайте також: Поставити війну на паузу: що стоїть за “миротворчою” риторикою кремля?

Турецький міністр також порушив питання роботи “зернового коридору”, нагадавши, що росія заявила про продовження дії угоди не на 120, а на 60 днів, аргументуючи це проблеми з експортом зерна та добрив.

“Ми обговорювали з Генеральним секретарем (Антоніо Гутеррішем – ред.) у Нью-Йорку, як ми можемо вирішити їх (проблеми - ред.) разом з ООН. Ми зараз над цим працюємо. Поділимося з вами згодом. І в цьому Туреччина відіграватиме ключову роль. Це стосується оплати, страхування та послуг, які судна можуть отримати у портах”, - сказав Чавушоглу.

За його словами, США та Великобританія є ключовими країнами, пов’язаними зі страхуванням, банківською діяльністю та платежами, і тому ці питання підіймалися на двосторонніх зустрічах як з держсекретарем США Ентоні Блінкеном, так і міністром закордонних справ Великобританії Джеймсом Клеверлі.

Читайте також: Туреччина, Іран, Сирія та рф домовляються про зустріч на рівні очільників МЗС

Як повідомляв Укрінформ, у Брюсселі міністри закордонних справ НАТО обговорили шляхи надання Україні достатніх можливостей для стримування потенційної нової агресії з боку росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-