Новий пакет військової допомоги США прямує в Україну: Кулеба зустрівся із Блінкеном

Новий пакет військової допомоги США прямує в Україну: Кулеба зустрівся із Блінкеном

Фото
Укрінформ
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба після зустрічі у Брюсселі з державним секретарем США Ентоні Блінкеном повідомив, що новий пакет військової допомоги вже прямує в Україну.

Про це глава української дипломатії написав у Твіттері, передає Укрінформ.

"Був радий зустрітися з державним секретарем США Ентоні Блінкеном. Новий пакет військової допомоги вже прямує до України, щоб допомогти нам визволити більше території від російської окупації. Я вдячний США за непохитну підтримку України," – зазначив Кулеба.

Міністр додав, що вони з Блінкеном також обмінялися думками щодо актуальних питань напередодні саміту НАТО у Вільнюсі.

Читайте також: США і ЄС єдині у підтримці України у захисті проти російської агресії – Блінкен

Як ідеться в офіційному повідомленні Держдепартаменту США за результатами зустрічі в Брюсселі Ентоні Блінкена й Дмитра Кулеби, Сполучені Штати віддані довгостроковій підтримці українського народу, який протистоїть жорстокій агресії рф, та бачать Україну потужною й незалежною демократією.

«Держсекретар підтвердив підтримку з боку Сполучених Штатів співпраці Україна-НАТО, а також довгострокову прихильність розбудові обороноздатності України та можливостей стримування», - зауважується в документі.

Сторони обговорили, в тому числі, подальшу військову підтримку українських сил з боку США.

«Держсекретар підкреслив важливість майбутнього України як сильної, незалежної та демократичної країни»,- підкреслюється в заяві.

Як повідомлялося, Білий дім анонсував у понеділок ще один пакет оборонної допомоги для України.

Минулого тижня американське агентство Reuters із посиланням на джерела в адміністрації повідомило про підготовку нового пакета оборонної підтримки для України на суму 2,6 мільярда доларів США.

Фото: @DmytroKuleba, @SecBlinken

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-