Посол України назвав цинізмом псевдозаклики до миру однопартійців Шольца

Посол України назвав цинізмом псевдозаклики до миру однопартійців Шольца

Укрінформ
Посол України у ФРН Олексій Макеєв вважає цинічним нещодавній заклик до миру окремих підписантів папірця під назвою «Твори мир!».

Як передає Укрінформ, про це дипломат заявив у коментарі для німецького інформагентства dpa, оприлюдненому на сайті Посольства.

«Цей заклик до миру не є першоквітневим жартом. Це чистий цинізм щодо численних жертв російської агресії», - заявив Макеєв.

Він розкритикував позицію авторів звернення, які виступають за швидке перемир’я будь-що.

«Псевдозаклик до миру має лише одну мету – приховати злочини Росії і, відповідно, відповідальність російського режиму. Єдиним закликом до миру в умовах найжорстокішої війни росії проти України має бути: пане путін, негайно виведіть свої війська з усієї території України!», - заявив посол.

Із закликом до канцлера ФРН Олафа Шольца виступити разом з іншими державами з посередницькою місією для досягнення миру в Україні вийшла низька відомих німецьких діячів з його партії, Соціал-демократичної. Ініціював звернення історик Петер Брандт, син колишнього канцлера Німеччини Віллі Брандта. У союзники Берліна щодо пошуку дипломатичного рішення вони пропонують Францією, але також Бразилію, Китай, Індію та Індонезію.

Читайте також: Німецькі депутати закликають підтримати Україну «планом Маршалла»

Як повідомляв Укрінформ, канцлер ФРН Олаф Шольц у відеозверненні до Бучанського саміту заявив, що світ сьогодні цілком усвідомлює, яка доля чекала б на українців, якби росія виграла розв’язану нею війну, але росія не переможе.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-