Заступник помічника Столтенберга: Майбутнє України - у НАТО

Заступник помічника Столтенберга: Майбутнє України - у НАТО

Укрінформ
Україна бореться за принципи, які десятиліттями були основою стабільності в Європі.

Про це в інтерв'ю Укрінформу заявив заступник помічника генерального секретаря НАТО Хав'єр Коломіна, який перебував з офіційним візитом у Києві 30 березня.

Відповідаючи на питання Укрінформу про те, чи не заслужила Україна місце в Альянсі своїми діями зі стримування російської агресії, Коломіна заявив: «У новій Стратегічній концепції НАТО, затвердженій на саміті в Мадриді минулого року, дуже чітко зазначено, що сильна і незалежна Україна є життєво необхідною складовою стабільності євроатлантичного регіону».

Читайте також: Країни НАТО надаватимуть Україні все, що потрібно для перемоги – Столтенберг

Він визнав, що «Україна бореться саме за ті цінності та принципи, які десятиліттями були основою миру та стабільності в Європі».

«Майбутнє України – в євроатлантичній родині», - підкреслив посадовець, додавши, що члени Альянсу «дотримуватимуться нашої політики відкритих дверей та рішення від 2008 року про те, що Україна стане членом НАТО».

Читайте також: Навіть якщо війна закінчиться завтра, безпекове середовище змінилося надовго – Столтенберг

Як повідомлялося, у січні цього року, звертаючись до учасників Всесвітнього економічного форуму в Давосі, Президент України Володимир Зеленський заявив, що вважає НАТО найкращою гарантією безпеки для України та її народу.

Виступаючи на Мюнхенському безпековому форумі 18 лютого цього року, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що найактуальнішим завданням Альянсу в розрізі допомоги Україні на сьогодні є забезпечення її перемоги як суверенної незалежної держави.

Інакше «немає сенсу обговорювати будь-які відносини між НАТО і Україною в майбутньому», додав Столтенберг, відповідаючи на запитання про те, чи можна очікувати практичних кроків з прискорення процесу входження України в Альянс під час наступного саміту НАТО, який має відбутися у Вільнюсі 11-12 липня поточного року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-