Урсула фон дер Ляєн - про трагедію Бучі: Страти були частиною плану кремля зі знищення українців

Урсула фон дер Ляєн - про трагедію Бучі: Страти були частиною плану кремля зі знищення українців

Укрінформ
Те, що трапилося в Бучі, було частиною більшого плану кремля зі знищення українців

Як передає Укрінформ, про це президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн написала у Твіттері у річницю звільнення Бучі від російських загарбників.

«Те, що трапилося в Бучі рік тому, не було ізольованим епізодом. Ці холоднокровні страти були частиною більшого плану. Плану кремля знищити українців. Їх національну ідентичність. Сенс їхнього життя. Злочинці, винні у воєнних злочинах, будуть притягнуті до відповідальності», - зазначила президент Єврокомісії.

Читайте також: Зеленський вручив Бучі відзнаку «Місто-герой»

Урсула фон дер Ляєн супроводила свій пост відео про свій візит до Бучі минулого року. У ньому - кадри масових поховань мирних громадян, жорстоко вбитих російськими загарбниками.

Також президент Єврокомісія звернулася до народу України з приводу цієї сумної річниці.

Вона нагадала, що різанина, яка відбулася в Бучі, була повторена в інших регіонах України, захоплених російськими військами.

За її словами, ще однією ціллю варварського путінського плану є українські діти. Понад 16 200 дітей були викрадені та депортовані в росію, їх вилучили з родин та спільнот, позбавили дитинства та власного коріння.

«Це неможливо заперечити. Це неможливо простити. І це має бути покарано», - заявила президент Єврокомісії.

Вона підкреслила, що Європейський Союз продовжує працювати над збором доказів та над об’єднанням зусиль правоохоронців, залучених до розслідування. За допомогою ЄС був утворений Міжнародний координаційний центр з переслідування злочину агресії. Це було зроблено як частина зусиль Об’єднаної команди розслідувачів у складі Євроюсту, в роботі якої також беруть участь представники Міжнародного кримінального суду.

«Ми будемо продовжувати докладати зусилля, щоб напевно забезпечити можливість притягнення путіна до відповідальності за злочин агресії. Для цього ми продовжуємо підтримувати створення спеціального трибуналу. ... Ми хочемо правосуддя для України та для українців», - наголосила Урсула фон дер Ляєн.

Читайте також: Щорічну доповідь президентка Грузії почала з хвилини мовчання у пам'ять жертв трагедії в Бучі

Як повідомляв Укрінформ, ЄС підтримує створення спецтрибуналу для засудження злочину агресії росії, розслідування воєнних злочинів, які вона скоїла під час вторгнення в Україну, за участі Офісу генпрокурора України та Об’єднаної команди розслідувачів у складі слідчих з кількох країн-членів, що діють під егідою Євроюсту.

При цьому ЄС послідовно підтримує діяльність Міжнародного кримінального суду та розслідування прокурора цієї правової інстанції щодо російських злочинів в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-