Японія передасть Одесі мобільний шпиталь та сучасне медобладнання

Японія передасть Одесі мобільний шпиталь та сучасне медобладнання

Укрінформ
Одеса отримає від міста-побратима Йокогами модульну мобільну лікарню з сучасним обладнанням та комп’ютерний томограф.

Про це під час засідання Виконкому Одеської міськрада повідомив мер Геннадій Труханов, передає Укрінформ.

«Нами досягнута домовленість про передачу Одесі модульного шпиталю, який матиме сучасний мамограф, рентген, апарат УЗД та фіброгастроскоп. Доки цей шпиталь буде готуватися, Японія передає нам автономний модульний комп’ютерний томограф, очікуємо ми його в Одесі вже за 2-3 місяці», - повідомив міський голова.

Труханов зазначив, що домовленість із виробником шпиталю, компанією «Sansai», була досягнута під час візиту одеської делегації в Йокогаму, який проходив з 14 по 23 березня.

Компанія «Sansai» займається виробництвом мобільних контейнерів з медичним обладнанням - модульних лікарень. Вони актуальні особливо для військових медиків, яким потрібно екстрено надавати медичну допомоги пораненим.

Читайте також: Японія виділяє $400 мільйонів на відновлення України

Як повідомляв Укрінформ, мер Одеси Геннадій Труханов та міський голова Йокогами Такехару Яманака підписали Меморандум про взаєморозуміння щодо технічного співробітництва. Японська сторона надаватиме технічну та підтримку у відновленні й розбудові критичної інфраструктури Одеси.

Йокогама - місто-побратим Одеси, яке з перших днів повномасштабного вторгнення росії в Україну підтримує південне місто та допомагає одеситам. Японські партнери ще влітку передали Одесі потужні фільтри Mizuhime, які ефективно перетворюють технічну воду на питну. Ці пристрої можуть забезпечити до 300 літрів питної води на годину.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-