Японія допоможе Одесі відновити критичну інфраструктуру

Японія допоможе Одесі відновити критичну інфраструктуру

Укрінформ
Мер Одеси Труханов та міський голова Йокогами Такехару Яманака підписали Меморандум про взаєморозуміння щодо технічного співробітництва . Японська сторона надаватиме технічну та підтримку у відновленні й розбудові критичної інфраструктури Одеси.

Про це повідомляється в Телеграмі Одеської міської ради, передає Укрінформ.

«В рамках Меморандуму Йокогама надаватиме технічну та технологічну підтримку у відновленні та розбудові критичної інфраструктури Одеси із залученням різних компаній, зокрема - державного Японського агентства міжнародного співробітництва (JICA)», - йдеться в повідомленні.

Мер Одеси Генадій Труханов зазначив , що побратимство між Одесою та Йокогамою – не просто формальність, а відображення тісного зв’язку між народами Японії та України.

Читайте також: Японська допомога Україні досягла $1,6 мільярда

Йокогама - місто-побратим Одеси, яке з перших днів повномасштабного вторгнення росії в Україну підтримує південне місто та допомагає одеситам. Японські партнери ще влітку передали Одесі потужні фільтри Mizuhime, які ефективно перетворюють технічну воду на питну. Ці пристрої можуть забезпечити до 300 літрів питної води на годину.

Як повідомлялося, японська компанія Sopurika передала посольству України в Японії 3000 ліхтариків, які працюють на звичайній солі і воді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-