На кордоні з росією значно менше стали фіксувати роботу ворожих ДРГ - Демченко

На кордоні з росією значно менше стали фіксувати роботу ворожих ДРГ - Демченко

Єдині новини
Укрінформ
На території білорусі наразі не фіксується створення ударних угруповань ворога.

Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" сказав речник ДПСУ Андрій Демченко, передає Укрінформ.

«Якщо говорити про напрямок із білоруссю, то на цей час не фіксується створення якихось ударних угруповань, які б могли здійснити вторгнення на територію України», - зазначив він.

Відео: телемарафон «Єдині новини»

Речник повідомив, що по кордону з рб прикордонники не фіксували останнім часом роботу ДРГ чи будь-яких провокацій, там все спокійно. На кордоні з рф фіксується іноді робота диверсійно-розвідувальних груп, однак значно рідше, ніж раніше.

Також він додав, що кількість російських військовослужбовців на території республіки білорусь зменшилася приблизно до 4 тисяч.

«Зараз, за нашими даними, трохи більше 4 тисяч військовослужбовців збройних сил росії перебувають на території білорусі», - зазначив він.

Читайте також: росія намагається влаштувати провокації на українсько-білоруському кордоні - перехоплення

За словами речника, ця кількість дещо менша, ніж була раніше. Бо підрозділи, які пройшли підготовку, росія вивела з території білорусі на свою територію для подальшого перекидання на схід України, де ведуться повномасштабні бойові дії.

Демченко додав, що рф постійно обстрілює прикордоння. Так, з початку місяця вже зафіксовано близько 300 обстрілів нашої території.

Читайте також: Ситуація на кордоні з білоруссю і частиною рф контрольована - Демченко

Як повідомляв Укрінформ, раніше речник ДПСУ поінформував, що тривають інженерно-фортифікаційні роботи з укріплення кордону, щоб не допустити вторгнення ворога і щоб Сили оборони мали можливості відбити атаки. Тому землі на кордоні з білоруссю і рф ( до 2 км - ред.), в якій би власності вони не були, передаються Держприкордонслужби для посилення Сил оборони з відбиття будь-якої агресії з цих напрямків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-