Ядерні погрози росії є частиною психологічної війни - Покальчук

Ядерні погрози росії є частиною психологічної війни - Покальчук

Укрінформ
Соціальний і військовий психолог Олег Покальчук застеріг від паніки через загрозу застосування ядерної зброї росією, що є частиною її психологічної війни.

Про це він заявив в інтерв’ю Укрінформу.

Психолог пояснив, що у 21-му столітті тактична ядерна зброя, яку гіпотетично мали б використати при великих сухопутних операціях, є складною конструкцією, і снаряди для неї мають складний цикл обслуговування.

Читайте також: У Міноборони попереджають про ворожу ІПСО навколо теми Бахмута

Він додав, що другий момент – застосування балістичних ракет – є точно не на часі, враховуючи нинішню геополітичну ситуацію.

«Це не те, чим можна «розмахувати», від слова взагалі, тому що наші союзники не приховують, що моніторять ситуацію 24/7. Найменший порух – і проблеми, які є у росії зараз, здадуться їй дитячим садочком», - наголосив Покальчук.

Психолог застеріг, що через ядерну загрозу не треба впадати в паніку щоранку.

Читайте також: Психологічний тиск на Захід: що стоїть за «ядерним» залякуванням путіна?

«Вся ця паніка нагніталася десятиріччями – ми виховані на темі Хіросіми і Нагасакі. А подивіться тепер на Хіросіму і Нагасакі. Нагнітання паніки і страху перед застосуванням ядерної зброї – це частина психологічної війни. Я не применшую її ефективності і параметрів ураження, але в уяві мас, які не мають відношення до техніки, вони апокаліптично перебільшені», - вважає він.

Покальчук зазначив, що насправді всі поради ті самі, що й при будь-якій ракетній атаці – укриття, вода, забезпечення тощо.

«Тож з-поміж слів «російський ядерний шантаж» ключовим є «шантаж», а не «ядерний»», - підсумував Покальчук.

Читайте також: США мають залишатися наймогутнішою державою, щоб уникнути ядерної війни - Пентагон

Як повідомляв Укрінформ, 25 березня президент країни-агресорки володимир путін заявив, що росія має намір розмістити на території білорусі тактичну ядерну зброю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-