путін заслуговує на вищу міру покарання в межах спецтрибуналу за злочини проти України — депутат

путін заслуговує на вищу міру покарання в межах спецтрибуналу за злочини проти України — депутат

Укрінформ
Президент російської федерації володимир путін заслуговує на вищу міру покарання в межах міжнародного спеціального трибуналу за злочини проти України.

На цьому голова Комітету Верховної Ради з питань правової політики, член робочої групи з опрацювання питання створення спецтрибуналу щодо злочину агресії рф проти України Денис Маслов наголосив в інтерв'ю Укрінформу.

"Зважаючи на те, що вже скоїв путін, як на мене, це точно тягне на вищу міру покарання, яку може присудити спеціальний трибунал", — зазначив народний депутат.

Він акцентував на тому, що з огляду на обмеженість певними нормами гуманітарного права, — це може бути пожиттєве ув'язнення.

Водночас Маслов висловив думку, що інші злочинці, зокрема російські високопосадовці, вище військове командування рф, пропагандисти, залежно від ступеня скоєного, можуть отримати менший строк. "Проте він точно буде для багатьох обчислюватися десятками років", — додав політик.

Читайте також: У Раді вважають, що трибунал для рф на підставі резолюції Генасамблеї ООН - найкращий варіант

Як повідомляв Укрінформ, від початку повномасштабного вторгнення російської федерації в Україну зафіксовано понад 72 тис. воєнних злочинів, скоєних державою-агресоркою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-