Держдеп: Україна стане однією з основних тем глобального «Саміту за демократію»

Держдеп: Україна стане однією з основних тем глобального «Саміту за демократію»

Укрінформ
Необхідність припинення війни в Україні та відновлення світового порядку стане однією з основних тем обговорення «Саміту за демократію», який збирає цього тижня адміністрація Байдена.

Це підтвердив у понеділок заступник речника Держдепартаменту США Ведант Пател, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Звісно, жорстокий напад рф на Україну, без жодних сумнівів, буде темою для обговорення. Я впевнений»,- зауважив у цьому зв’язку представник відомства.

Він наголосив, що війна рф в Україні підкреслила важливість дотримання порядку, заснованого на правилах, а також Статуту ООН й безпосередньо принципів територіальної цілісності й суверенітету.

Крім того, за його словами, учасники саміту обговорять інші теми, що стосуються майбутнього демократії як у США, так і в глобальному контексті.

Читайте також: Держдеп засудив заяви путіна про ядерну зброю, назвавши їх безвідповідальними

«Визначальним питанням цієї епохи є те, чи приноситимуть демократії надалі користь своїм народам у світі»,- зауважив офіційний представник Держдепу.

Як повідомлялося, Саміт за демократію (Summit for Democracy) цього року проходитиме 28-30 березня. Очікується, що ця подія фокусуватиметься на просуванні прав людини та демократії як головних напрямків зовнішньої політики нинішньої адміністрації США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-