Держдеп засудив заяви путіна про ядерну зброю, назвавши їх безвідповідальними

Держдеп засудив заяви путіна про ядерну зброю, назвавши їх безвідповідальними

Укрінформ
Офіційний Вашингтон засудив останню заяву путіна про можливе переміщення тактичної ядерної зброї рф на територію білорусі, назвавши це безвідповідальною ядерною риторикою кремля.

Про це сказав у понеділок під час брифінгу заступник речника Держдепартаменту США Ведант Пател, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми засуджуємо такі заяви. Це – останній приклад безвідповідальної ядерної риторики, яку ми бачили з боку росії»,- зауважив представник зовнішньополітичного відомства США.

Він підкреслив, що крім рф жодна інша країна не завдає такої шкоди контролю над озброєннями та не прагне так підірвати стратегічну стабільність у Європі. У цьому контексті Пател нагадав, що рішення москви призвело до припинення дії Договору РСМД у 2019 році, а недавно росія заявила про призупинення участі у Договорі СНО-ІІІ.

Читайте також: кремль використовує ядерну риторику вже рік – Рютте

У цьому зв’язку він нагадав заяву лідерів країн G7 про те, що будь-яке використання хімічної, біологічної чи ядерної зброї у війні, розв’язаній путіним в Україні, «матиме серйозні наслідки».

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня російський диктатор путін заявив, що має намір розмістити на території білорусі тактичну ядерну зброю начебто у відповідь на рішення Великої Британії передати Україні снаряди зі збідненим ураном. У понеділок Білий дім зазначив, що не бачив жодних ознак переміщення такої зброї та підкреслив, що уважно стежить за розвитком подій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-