Стефанчук обговорив зі спікером Палати громад Британії визнання Голодомору геноцидом українців

Стефанчук обговорив зі спікером Палати громад Британії визнання Голодомору геноцидом українців

Укрінформ
Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук обговорив зі спікером Палати громад парламенту Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії Ліндсі Гойлом визнання Голодомору 1932-1933 років геноцидом українського народу.

Про це Стефанчук повідомив у Фейсбуці за результатами зустрічі з Гойлом у Лондоні, передає Укрінформ.

Зокрема, Голова ВР зазначив, що обговорив зі спікером Палати громад низку нагальних питань, серед яких - надання озброєння Україні, продовження військової підготовки та тренувань українських захисників.

"Велика Британія вже стала лідером у “танковій” коаліції, закликав до такого ж лідерства у “повітряній” коаліції. Також пріоритет для нас — надання систем ППО та ракет із середньою дальністю. Це допоможе нам переломити хід війни", - підкреслив Стефнчук.

Окрім того, за його словами, обговорювалося продовження санкційного тиску на російську федерацію та розробка компенсаційного механізму для спрямування Україні заарештованих російських активів, а також міжнародна ізоляції рф.

Ще однією темою розмови було визнання Голодомору 1932-1933 років в Україні геноцидом українського народу.

Стефанчук подякував співрозмовнику за військову, гуманітарну, політичну та фінансову допомогу, яку Британія надає Україні. У цьому контексті він наголосив на важливості того, що підтримка України є консолідуючим фактором для усіх без винятку політичних сил Сполученого Королівства.

Читайте також: Ісландія визнала Голодомор геноцидом українського народу

Як повідомляв Укрінформ, Стефанчук упродовж 27-28 березня перебуватиме з офіційним візитом у Сполученому Королівстві Великої Британії та Північної Ірландії.

Фото: Руслан Стефанчук/Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-