Клімкін про візит Сі в москву: росія поступово стане для Китаю тим, чим для рф є білорусь

Клімкін про візит Сі в москву: росія поступово стане для Китаю тим, чим для рф є білорусь

Укрінформ
Колишній міністр закордонних справ Павло Клімкін прогнозує, що китайський лідер Сі Цзиньпін використає візит в москву для просування спільних проєктів у сферах видобутку ресурсів та інфраструктури, від яких у президента рф не буде можливості відмовитися.

Таку думку дипломат висловив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Сі приїде з пропозиціями спільних проєктів у сферах видобутку ресурсів та інфраструктури. Варіантів відмовитися в путіна немає, хоча поторгуватися, звісно, може. Якщо так піде, то росія поступово стане для Китаю тим, чим для рф є білорусь. Хоча і білорусь після візиту лукашенка в Пекін путіну з"їсти буде складніше», - зазначив Клімкін.

Він додав, що Китай завжди дбає про власні інтереси, і послаблення росії для нього дуже вигідне - це дозволяє отримати «поки що» опосередкований контроль над рф.

«Багато хто в росії і так замислюється над цим сценарієм, а після ордера на арешт путіна почне дуже серйозно думати. російським елітам є що втрачати і скоро може бути пізно», - вважає колишній очільник МЗС.

Читайте також: путін у статті до приїзду Сі Цзіньпіна звинуватив НАТО у «відірваності від реалій»

Як повідомляв Укрінформ, 20 березня голова КНР Сі Цзиньпін приїде в Москву з триденним візитом.

17 березня Міжнародний кримінальний суд видав ордери на арешт президента рф володимира путіна та російського дитячого омбудсмена марії львової-бєлової. Їх підозрюють у воєнних злочинах - незаконній депортації та переміщенні населення, зокрема дітей, з тимчасово окупованої території України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-