Ратифікації Римського статуту Україною мають передувати серйозні консультації - нардеп

Ратифікації Римського статуту Україною мають передувати серйозні консультації - нардеп

Укрінформ
Ратифікація Україною Римського статуту — одна з дій, яка буде обов’язково зроблена на шляху до ЄС, але цьому мають передувати серйозні консультації.

Про це в ефірі телемарафону сказав народний депутат, голова Комітету з питань правової політики Денис Маслов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Щодо ратифікації Римського статуту, то це одна із тих дій, яка обов’язково буде зроблена на нашому шляху до Європейського Союзу. Цьому мають передувати дуже серйозні консультації з нашими військовими”, - сказав Маслов. 

Він додав, що Україна зробила відповідні заяви, і це передбачено статтею 12 Римського статуту, "надавши всі повноваження і всю юрисдикцію Міжнародному кримінальному суду розслідувати всі злочини на території України”. 

За його словами, менше половини з країн, які ратифікували Римський статут імплементували внутрішні механізми на законодавчому рівні щодо співпраці прокурора Міжнародного кримінального суду і національних органів. 

Читайте також: Країни-підписанти Римського статуту, повинні будуть арештувати путіна і його оточення - Данілов

“Тому що окремо від них важко діяти прокурору Міжнародного кримінального суду. Так от Україна якраз серед тих країн, які імплементували внутрішні процесуальні механізми і більше того, ви знаєте, що на нещодавній конференції United for Justice, яка пройшла дуже серйозно і потужно в місті Львів, було підписано договір із Кабміном про заснування офісу Міжнародного кримінального суду в Україні. Так от таких країн взагалі не дуже багато. Тому Україна дуже сильно просунулася в цьому питанні”, - наголосив Маслова.

Як повідомлялося, 17 березня судді Міжнародного кримінального суду видали ордери на арешт президента росії володимира путіна та російської дитячої омбудсменки марії львової-бєлової, яких підозрюють у скоєнні воєнних злочинах у вигляді незаконних депортації та переміщення населення, зокрема дітей.

путін і львова-бєлова можуть бути арештовані на території країн, які ратифікували Римський статут.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-