Умиротворення не змусить путіна зупинити війну – прем'єр Ірландії

Умиротворення не змусить путіна зупинити війну – прем'єр Ірландії

Укрінформ
Політика умиротворення президента рф володимира путіна не змусить його зупинити війну проти України.

Таку думку висловив прем’єр-міністр Ірландії Лео Варадкар в інтерв’ю The Irish Times під час офіційного візиту до США, передає Укрінформ.

«У багатьох людей виникає питання, де зупиниться володимир путін? Правда в тому, що він зупиниться там, де ми його зупинимо. Дехто виступає за умиротворення. Але росія вже окупувала частину Молдови, частину Грузії, окупувала Крим, який є частиною України. Я думаю, що умиротворення не змусить його (путіна - ред.) зупинитися, і саме тому ставки зараз такі високі. Америка, ЄС, вільний світ мають сказати: "Це лінія на піску, яку ви перетнули. Ви зайшли занадто далеко"», — сказав Варадкар.

Читайте також: Британія в ООН: Ордер МКС щодо путіна - важливий крок для притягнення винних за звірства

На його думку, урок, який слід засвоїти кремлю та росії у зв’язку з її вторгненням в Україну, полягає у тому, що «вторгніться ще в якусь країну - і ви не досягнете успіху у своїх військових цілях».

«А не досягти успіху у своїх військових цілях, на мою думку, це поразка», - додав прем'єр-міністр Ірландії.

Варадкар також вважає, що винних за воєнні злочини, скоєні в Україні, потрібно притягнути до відповідальності.

«Ті, хто був причетний до цього або віддавав наказ, на мою думку, мають бути притягнуті до відповідальності», - сказав він.

Читайте також: З рішення МКС про ордер на арешт путіна почнеться історична відповідальність - Зеленський

За словами Варадкара, він хоче бачити мир в Україні. Однак, на його переконання, тривалого миру не буде, «якщо це не буде справедливий мир».

"Це означає, що Україна має зберегти свою незалежність, суверенітет, демократичний європейський шлях і право на самовизначення", - сказав прем'єр-міністр Ірландії.

Як повідомляв Укрінформ, у січні Президент Володимир Зеленський обговорив із прем’єр-міністром Ірландії Лео Варадкаром підтримку енергетичної системи України.

Фото: dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-