Створення спецтрибуналу - це найшвидший шлях притягнення керівництва рф до відповідальності - ОП

Створення спецтрибуналу - це найшвидший шлях притягнення керівництва рф до відповідальності - ОП

Укрінформ
Створення спеціального міжнародного трибуналу є найшвидшим шляхом для притягнення до відповідальності вищого керівництва російської федерації за злочин агресії проти України.

Про це зазначив головний консультант кабінету керівника Офісу Президента Олег Гавриш в ефірі телемарафону "Єдині новини", повідомляє Укрінформ.

"Наш шлях, яким ми зараз ідемо по створенню міжнародного трибуналу за злочин агресії, - це найшвидший шлях, щоб притягнути найвище політичне керівництво росії до відповідальності", - сказав він.

За його словами, зокрема, злочини геноциду розслідуються дуже довго, мінімум десять років, у найкращому випадку - п'ять.

"А якщо ми створимо наш трибунал, то маємо вирок за злочин агресії, не геноциду, уже наступного року - для путіна та його поплічників. До речі, це від 30 років позбавлення волі. Принаймні, це буде не вирок, це буде звинувачення, а також ордер на арешт. Це те, чого ми добиваємось", - підкреслив Гавриш.

Читайте також: Комісія ООН: Спецтрибунал щодо російської агресії має координувати діяльність з МКС

Як повідомлялося, до коаліції зі створення спеціального трибуналу щодо росії за злочин агресії проти України вже долучилося 32 держави.

У вересні 2022 року Президент Володимир Зеленський утворив робочу групу на чолі з Андрієм Єрмаком, яка опрацьовуватиме питання створення спеціального трибуналу для притягнення до кримінальної відповідальності керівництва російської федерації за скоєння злочину агресії проти України. Створення такого трибуналу підтримали Парламентська асамблея Ради Європи, Європарламент, Парламентська асамблея НАТО, Парламентська асамблея ОБСЄ та окремі держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-