Україні треба більше зброї: спікер ВР та прем’єр Латвії провели зустріч у Києві

Україні треба більше зброї: спікер ВР та прем’єр Латвії провели зустріч у Києві

Фото
Укрінформ
Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук обговорив із Прем‘єр-міністром Латвії Кріш’янісом Каріньшем збільшення оборонної підтримки ЗСУ, посилення санкцій і створення спеціального трибуналу щодо рф, а також питання європейської та євроатлантичної інтеграції України.

Про це спікер повідомив у Фейсбуку, передає Укрінформ.

"З радістю привітав сьогодні у Києві Прем‘єр-міністра Латвійської Республіки Кріш’яніса Каріньша. Латвія — серед світових лідерів за обсягами надання військової допомоги Україні у співвідношенні до ВВП. Це величезний внесок у нашу спільну Перемогу! Для подальшої відсічі агресії, для деокупації нам потрібно більше зброї. Наголосив на цьому", – написав Стефанчук.

Він зауважив, що під час розмови з Каріньшем приділив значну увагу посиленню санкцій проти рф – як персональних, так і галузевих. Голова ВР наголосив на необхідності унеможливити обхід росією запроваджених обмежень.

Читайте також: До Києва прибув прем’єр-міністр Латвії

"Також у фокусі уваги — створення спеціального трибуналу для притягнення росії до відповідальності. Перемога України не буде остаточною без винесення вироку росії за всі злочини, вчинені на нашій землі", – заявив спікер.

За його словами, окрема увага була приділена шляху України в ЄС та НАТО. "Подякував Латвії за безумовну підтримку членства України в ЄС та сталу позицію щодо підтримки якомога скорішого вступу України до Альянсу", - зазначив Голова ВР.

Як повідомляв Укрінформ, 16 березня Прем'єр-міністр Латвії Кріш'яніс Каріньш прибув із візитом до Києва.

Фото: Руслан Стефанчук/Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-