Новий директор НАБУ зустрівся з послами G7 та Євросоюзу – про що говорили

Новий директор НАБУ зустрівся з послами G7 та Євросоюзу – про що говорили

Фото
Укрінформ
Новий директор Національного антикорупційного бюро Семен Кривонос під час зустрічі з послами країн G7 та Євросоюзу запевнив, що забезпечить незалежність розслідувань детективів бюро.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на пресслужбу відомства.

"Незалежно від посади та політичної приналежності, якщо людина причетна до скоєння корупційного злочину, справа стосовно її дій буде належно розслідувана і за наявності об’єктивних та достатніх підстав скерована до суду. Жодних компромісів, якщо мова йтиме про незалежність НАБУ та мене як його директора", — цитує пресслужба Кривоноса.

Читайте також: НАБУ і САП завершили розслідування щодо розкрадання ₴4,4 мільйона для кіностудії Довженка

Він також зазначив, організує роботу так, щоб результати НАБУ були високо оцінені українським суспільством та міжнародними партнерами.

Розповідаючи про перші кроки на посаді, Кривонос окреслив низку викликів, які бюро має подолати, підготувавшись до протидії й запобігання корупції під час майбутньої відбудови України. Це, зокрема: недостатня кількість оперативно-технічного персоналу та детективів, проблеми з експертизами у провадженнях, вдосконалення процесу кризових комунікацій.

Новий директор НАБУ зустрівся з послами G7 та Євросоюзу / Фото: НАБУ

"Для підвищення ефективності розслідувань необхідно вже збільшити штат на 300 співробітників, створити експертну установу при НАБУ, створити належну матеріально-технічну базу. У реалізації цих ініціатив розраховую на підтримку партнерів", — повідомив директор бюро.

Читайте також: Венеціанська комісія ухвалила висновок, пов’язаний з процедурою призначення керівників НАБУ і ДБР

Своєю чергою перший заступник директора Гізо Углава підкреслив, що НАБУ має бути готовим до відбудови України. "Щоб робити великі кроки, треба збільшити штат і наймати нових співробітників якомога швидше", — сказав він.

Водночас посол Японії в Україні Мацуда Кунінорі наголосив, що посольство слідкує за імплементацією реформ, оскільки допомога Україні в боротьбі з корупцією є одним із пріоритетів. "Зараз як ніколи важливо забезпечити незалежність антикорупційних інституцій, їхню спроможність та активну комунікацію з суспільством і міжнародними партнерами", — сказав посол Японії.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів 6 березня призначив директором Національного антикорупційного бюро Семена Кривоноса.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-