Оборона й безпека: як українці оцінюють дії влади для розв’язання проблем

Оборона й безпека: як українці оцінюють дії влади для розв’язання проблем

Опитування
Укрінформ
Переважна більшість громадян вважає, що влада України добре справляється з розв'язанням проблем у сферах оборони та енергозабезпечення, негативні оцінки переважають у сферах боротьби з корупцією та правосуддям.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це під час презентації результатів соціологічного опитування повідомив директор соціологічної служби Центру Разумкова Андрій Биченко.

“Переважна більшість громадян вважає, що влада добре, або скоріше добре справляється з вирішенням проблем у сферах оборони країни та енергозабезпечення. У сфері оборони: добре — 25,4%, скоріше добре — 56,4%, скоріше погано — 11%, дуже погано — 2,2%, важко відповісти — 4,9%. У сфері енергозабезпечення: добре — 18%, скоріше добре — 61,6%, скоріше погано — 13%, дуже погано - 3,4%, важко відповісти — 4%”, - сказав директор.

Окрім цього, 8,6% опитаних вважають, що влада добре справляється з проблемами сфері соціального захисту, 44% - вважають, що скоріше добре, 28,8% - скоріше погано, 8,2% - дуже погано, 10,4% - важко відповісти.

Читайте також: Понад 60% громадян вважають, що події в Україні розвиваються у правильному напрямі

6,2% респондентів дуже добре оцінили спроможність держави вирішувати проблеми у сфері охорони здоров'я, 47,6% - добре, 30% - скоріше погано, 5,7% - дуже погано, 10,3% - важко відповісти.

6,2% респондентів дуже добре оцінили спроможність держави вирішувати проблеми у сфері освіти, 50% - добре, 24% - скоріше погано, 5,4% - дуже погано, 14,7% - важко відповісти.

Крім того, негативні оцінки переважають у сферах боротьби з корупцією та правосуддям. Вирішення проблем у сфері боротьби з корупцією: 4% - дуже добре, 19,5% - добре, 44,5% - скоріше погано, 21,3% - дуже погано, 10,7% - важко відповісти. Вирішення проблем у сфері правосуддя: 5,6% — дуже добре, 25% скоріше добре, 37,3% - скоріше погано, 10,8% - дуже погано, 23,2% - важко відповісти.

“Навіть вирішення таких проблем як економічні оцінюється вище, ніж було до війни, коли з точки зору об'єктивних показників ситуація була краща. Водночас боротьба з корупцією та правосуддя залишаються слабкою ланкою”. - зазначив Биченко.

Читайте також: У перемогу над росією вірять понад 80% українців

Опитування проводилося з 23 лютого по 1 березня. Було опитано 2020 респондентів віком від 18 років і старше. Структура вибіркової сукупності відтворює демографічну структуру дорослого населення в усіх регіонах України за винятком тимчасово окупованих територій Донецької, Запорізької, Луганської, Харківської, Херсонської областей, Криму та територій, на яких відбуваються бойові дії. Метод опитування — особисте інтерв'ю в помешканні респондентів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-