Україна запропонувала Перу долучитися до реалізації окремих елементів Формули миру

Україна запропонувала Перу долучитися до реалізації окремих елементів Формули миру

Фото
Укрінформ
Україна запропонувала Перу долучитися до реалізації окремих елементів запропонованої Президентом Володимиром Зеленським Формули миру.

Про це йшлося під час відеозустрічі заступника міністра закордонних справ України Андрія Мельника із заступником міністра закордонних справ Республіки Перу Ігнасіо Ігерасом, передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу МЗС.

Зазначається, що Мельник висловив особливу вдячність перуанській стороні за підтримку України в міжнародних організаціях, насамперед в ООН, а також зацікавленість нашої держави в суттєвій активізації політичного діалогу.

Читайте також: Глави МЗС України та Ісландії: росія буде притягнута до відповідальності

«Особливу увагу заступник глави МЗС присвятив ініційований Президентом України Володимиром Зеленським Формулі миру. У цьому зв’язку він запропонував перуанській стороні, яка підтримала та стала співавтором останньої резолюції ГА ООН щодо України, заснованої на елементах цієї Формули, долучитися до реалізації окремих елементів вказаної дипломатичної ініціативи», - поінформували у зовнішньополітичному відомстві.

Мельник поінформував свого перуанського співрозмовника про ініціативу України щодо створення Спеціального трибуналу для покарання злочину агресії росії проти України та висловив прохання підтримати цей важливий процес.

Читайте також: Посол з особливих доручень МЗС розповів, що потрібно для створення спецтрибуналу над росією

Ігерас запевнив у незмінності підтримки з боку Перу суверенітету і територіальної цілісності України, висловив солідарність з українським народом через російську агресію, негативний вплив якої на продовольчу та енергетичну безпеку світу відчутно також в латиноамериканському регіоні.

Сторони обговорили можливі напрями та шляхи поглиблення співпраці в економічній сфері, зокрема можливість проведення в цьому році засідання Спільної міжурядової комісії з питань торговельно-економічного співробітництва.

З метою активізації двостороннього діалогу сторони домовились про відновлення практики політичних консультацій між зовнішньополітичними відомствами двох країн. Андрій Мельник запросив свого перуанського колегу відвідати Київ.

Читайте також: Президент Гватемали підтвердив беззаперечну підтримку України на зустрічі із заступником глави МЗС

Як повідомлялося, раніше у рамках візиту до країн Північної та Центральної Америки заступник міністра закордонних справ України Андрій Мельник відвідав Мексику, Гватемалу та Беліз.

Фото: МЗС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-