Захід повинен мати стратегію перемоги, а не компромісу у протистояння США та Китаю - Клімкін

Захід повинен мати стратегію перемоги, а не компромісу у протистояння США та Китаю - Клімкін

Укрінформ
Колишній міністр закордонних справ Павло Клімкін вважає, що у стратегічному протистоянні США та Китаю демократичний західний світ повинен мати стратегію перемоги над східним авторитаризмом, а не стратегію компромісу.

Таку думку дипломат висловив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Він зауважив, що події минулої п’ятниці, коли офіційні особи Саудівської Аравії та Ірану після перемовин у Пекіні заявили про поновлення дипломатичних відносин, і сьогоднішня зустріч президента США Джо Байдена з прем’єр-міністрами Великої Британії та Австралії, «можуть визначити, як виглядатиме світ за 5 років. Або за десять».

«Картина все більше нагадує протистояння демократичного і недемократичного світів і одночасно США та Китаю. Місце України в цій системі очевидне: ми остаточно стали частиною західного демократичного світу і будемо разом з ним», - зазначив Клімкін.

Читайте також: Держдеп: рф і Китай об’єдналися довкола брехні про російську війну проти України

Ексміністр вважає, що демократичний світ буде з нами, але світ авторитаризму теж допомагатиме росії - не тому, що має до неї симпатію, а тому, що це логіка глобальних альянсів.

«Поки ми бачимо пряму допомогу (росії - ред.) Ірану, білорусі та Північної Кореї, але до них можуть доєднатися інші. Маємо кожен день доводити демократичному світові, що це і його війна. Для тих, хто це не до кінця зрозумів, і таких ще багато: Захід сильніший за Схід, але має хотіти перемогти і мати стратегію перемоги, а не стратегію компромісу. Це задача майже така сама важлива, як перемога на фронтах», - переконаний дипломат.

Читайте також: Візит лукашенка до Тегерана поглиблює взаємодію між Іраном та росією – Держдеп

Як повідомлялося, Іран та Саудівська Аравія 11 березня погодилися відновити дипломатичні відносини через сім років після їх розриву.

Глава ООН Антоніу Гутерріш подякував Китаю за посередництво в угоді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-