Держдеп: рф і Китай об’єдналися довкола брехні про російську війну проти України

Держдеп: рф і Китай об’єдналися довкола брехні про російську війну проти України

Укрінформ
росія і Китай зблизилися в питаннях пропаганди й дезінформації щодо війни в Україні, а Сполучені Штати й Захід упродовж багатьох років не вкладали достатньо коштів у протидію цьому.

Про таке заявив у понеділок високопоставлений представник Державного департаменту США, передає Укрінформ із посиланням на CNN.

«США як країна, Захід як суспільство повільно приймають і усвідомлюють, наскільки Китай і росія зробили операції в інформаційному просторі невід'ємною частиною своїх національних цілей», – сказав посадовець журналістам.

Він зазначив, що ці країни «витратили десятки мільярдів доларів» на дезінформацію протягом багатьох років, і на Заході тільки зараз починають усвідомлювати це.

Читайте також: росія використовує дезінформацію як частину війни - експерти

За його словами, в «останні роки ми всі побачили темний бік комунікаційних революцій у цифрових технологіях».

«Тим часом росіяни та китайці працювали на ньому темному боці», – додав урядовець, зазначивши, що війна проти України допомогла Заходу звернути увагу на цю проблему.

Він описав діяльність москви й Пекіна як «лунокамеру» й «петлю зворотного зв'язку» в поширення брехливих наративів про війну.

Читайте також: Китай та російська війна проти України. Динаміка лютого 2023

Посадовець припустив, що ці зусилля фінансуються державою, оскільки в росії та Китаї основні медіаоперації погоджуються з урядами.

Він повідомив, що керівник Центру глобальної взаємодії Держдепу поїде до Східної Європи, «де проводяться операції, які повторюють і поширюють російську дезінформацію», і співпрацюватиме з місцевими урядами, аби «припинити, ослабити чи обмежити її», замість того, щоб «чекати, поки люди повторюватимуть і поширюватимуть її».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-